torsdag 9 oktober 2008

Adjöss och tack för fisken!

Man kan hitta de mest fantastiska saker på Internet som ni kanske vet. Maskiner och mojänger som utlovar de mest otroliga saker. Det värsta är tyvärr att ju mer fantaskiskt det låter, desto troligare är att det bara är fuffens och båg. Som exempel den är grejen:

Är det någon som på allvar tror att man blir friskare om man dricker vatten som har blivit ”virvlat”? Tydligen!!! En icke nämnd kommun har tydligen för skattepengar låtit installera så kallade vattenvirvlare i flera vårdhem, och till och med Sveriges Riksdag har fått dylika manicker i flera byggnader. Jaha, vad är nu en vattenvirvlare för någonting undrar vän av ordning? Det är en mackapär som man ansluter till tex. vattenkranen och som låter vattnet rotera (”virvla”) genom ett rörsystem (vissa modeller har även en magnet) innan det tappas ut. Vad gör det nu för nytta kan man ju fråga sig?
Tillverkare och försäljare av dylika apparater svänger sig gärna med begrepp som ”polarisering” och förbättrade ”energier”. Hur detta fungerar rent vetenskapligt har de oftast svårare att förklara. Det brukar heta att vattnet blir godare, mjukare, renare, hälsosammare, bättre för växter och fiskar och så vidare. Jo jag tackar jag! Alla nämnda egenskaper finns det välkända metoder för att uppnå, men ingen av dem innefattar att man bara ”snurrar” på vattnet lite. I lite mer sansade undersökningar har inga som helst skillnader på virvlat och ovirvlat vatten kunnat upptäckas. Det låter ju helt enkelt lite för bra för att vara sant (vilket innebär att det med största sannolikhet inte är det heller).
Om korkade privatpersoner går på denna humbug struntar jag i, men ge fan i skattepengarna sade jag!!

Wassermax säger jag eder!!

Inga kommentarer: